Wie is
Maaike Wetting

Scherp, praktisch en met de juiste menselijke maat
Maaike is gespecialiseerd in het arbeidsrecht in de meest brede zin. Zij adviseert en procedeert namens werkgevers en werknemers van alle soorten en maten. Naast de bekende facetten binnen het arbeidsrecht zoals ontslag, reorganisatie, arbeidsvoorwaarden, arbeidsongeschikte werknemers, de statutair bestuurder, postcontractuele bedingen etc. heeft Maaike veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van: freelancing, detachering, opdrachtovereenkomsten, payrolling en raamovereenkomsten voor in- of uitleen van personeel.
Voor Maaike speelt de oplossing, waarbij het belang van de klant voorop staat, de grootste rol en ook uitdaging. Steeds zal zij op zoek gaan naar de oplossing die niet alleen op korte termijn, maar ook op lange termijn houdbaar en bevredigend is. Dat betekent dat een gang naar de rechter niet wordt geschuwd, maar niet wordt gevolgd als het niet nodig is.
Als voormalig lid en voorzitter van een Ondernemingsraad heeft Maaike een scherpe en analytische blik ontwikkeld over wat zich afspeelt binnen een organisatie. Daarmee kan zij snel en efficiënt een probleem doorgronden.
Maaike heeft na haar advocatenopleiding de PALA (Post Academische Leergang Arbeidsrecht) aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam met goed gevolg afgerond waarna zij lid is geworden van de specialisatievereniging VAAN (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland). Daarnaast is Maaike lid van de VHAA (Vereniging Haagse Arbeidsrecht Advocaten). Met regelmatig geeft Maaike lezingen en seminars over het arbeidsrecht voor klanten. Daarnaast doet zij twee keer per maand vrijwilligerswerk als juridisch adviseur in het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Maaike heeft een gezin met drie kinderen en is daarnaast graag actief in de buitenlucht of sportzaal.
Behorend bij artikel 35b, eerste lid, van de Regeling op de advocatuur
Maaike heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
– Arbeidsrecht, waaronder collectief arbeidsrecht en medezeggenschap vallen
Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.
19 januari, 2021
Statutair bestuurder; ook als er geen schriftelijk benoemingsbesluit ligt
De kantonrechter oordeelde in een kwestie waarbij de statutair bestuurder door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders was ontslagen. Volgens de werkgever was werknemer een statutair bestuurder en had het vennootschapsrechtelijke ontslag ook het…
17 januari, 2021
Maatregelen niet nakomen omgangsregeling
De coronacrisis leidt tot een record aantal conflicten tussen gescheiden ouders over de omgang met hun kinderen. Er worden veel spoedprocedures gevoerd bij de rechtbank. Er zijn verschillende maatregelingen mogelijk bij niet nakoming van een…
13 december, 2020
Maatregelen tegen niet nakoming van een omgangsregeling deel 1
In mijn laatste column van december 2020 heb ik aangegeven om de komende columns de maatregelen tegen de niet nakoming van een omgangsregeling te bespreken. In deze column bespreek ik de “maatregelen” in het vrijwillige kader zoals…
10 december, 2020
Wintersport, Corona en loon.
De verwachting is dat er straks werknemers met wintersport willen/zullen gaan. Maar net als in de afgelopen zomervakantie, zullen we weer te maken hebben met vakantielanden waarvoor een code geldt. Code geel, oranje of rood. Hoe moet je daar als…
1 december, 2020
Slapende dienstverbanden; informatieplicht van de werkgever?
De kantonrechter van rechtbank Gelderland kreeg de vraag of een werkgever meer had moeten ondernemen toen zijn werknemer vroeg om de eindafrekening. Had de werkgever hieruit moeten begrijpen dat de werknemer het dienstverband na twee jaar ziekte…
24 november, 2020
Pilot webmodule opdrachtgevers begin januari 2021 van start.
Een webmodule waarmee opdrachtgevers vragen moeten beantwoorden over de opdracht die zij bij een zzp-er willen gaan uitzetten. Vervolgens geeft de module een indicatie of de opdracht al dan niet op grond van een opdracht aan de zelfstandige kan…
19 november, 2020
Flexibiliteit in Corona-tijd, werkneemster maakte geen aanspraak op loon
Het spanningsveld tussen de werkgever en de werknemer in deze tijd; is er wel werk en wie betaalt de rekening als het werk niet kan worden gedaan, zal bij velen van u bekend zijn. In veel gevallen komen werkgever en werknemer er samen wel uit. Maar…
11 november, 2020
Partijbedoeling nog relevant?
Recent heeft de Hoge Raad overwogen dat de partijbedoeling, zoals deze in het arrest Groen-Schroevers van 14 november 1997 als wezenlijk onderdeel van de kwalificatie van de arbeidsovereenkomst werd ontvangen, niet meer zo relevant is. De Hoge Raad…