Wie is
Maaike Wetting

Scherp, praktisch en met de juiste menselijke maat
Maaike is gespecialiseerd in het arbeidsrecht in de meest brede zin. Zij adviseert en procedeert namens werkgevers en werknemers van alle soorten en maten. Naast de bekende facetten binnen het arbeidsrecht zoals ontslag, reorganisatie, arbeidsvoorwaarden, arbeidsongeschikte werknemers, de statutair bestuurder, postcontractuele bedingen etc. heeft Maaike veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van: freelancing, detachering, opdrachtovereenkomsten, payrolling en raamovereenkomsten voor in- of uitleen van personeel.
Voor Maaike speelt de oplossing, waarbij het belang van de klant voorop staat, de grootste rol en ook uitdaging. Steeds zal zij op zoek gaan naar de oplossing die niet alleen op korte termijn, maar ook op lange termijn houdbaar en bevredigend is. Dat betekent dat een gang naar de rechter niet wordt geschuwd, maar niet wordt gevolgd als het niet nodig is.
Als voormalig lid en voorzitter van een Ondernemingsraad heeft Maaike een scherpe en analytische blik ontwikkeld over wat zich afspeelt binnen een organisatie. Daarmee kan zij snel en efficiënt een probleem doorgronden.
Maaike heeft in februari 2022 de mediationopleiding gevolgd en succesvol afgerond. Sinds april 2023 is zij officieel geregistreerd en gecertificeerd als Mfn-registermediator.

Maaike heeft na haar advocatenopleiding de PALA (Post Academische Leergang Arbeidsrecht) aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam met goed gevolg afgerond waarna zij lid is geworden van de specialisatievereniging VAAN (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland). Daarnaast is Maaike lid van de VHAA (Vereniging Haagse Arbeidsrecht Advocaten). Met regelmatig geeft Maaike lezingen en seminars over het arbeidsrecht voor klanten. Daarnaast doet zij twee keer per maand vrijwilligerswerk als juridisch adviseur in het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Maaike heeft een gezin met drie kinderen en is daarnaast graag actief in de buitenlucht of sportzaal.
Behorend bij artikel 35b, eerste lid, van de Regeling op de advocatuur
Maaike heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
– Arbeidsrecht, waaronder collectief arbeidsrecht en medezeggenschap vallen
Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.
15 augustus, 2023
Door woningnood beleid nodig voor ernstige gevolgen bij echtscheidingen
Als advocaat is het ook je taak om maatschappelijke problemen te signaleren en daar wat mee te doen. Ik heb daarom vandaag een brief aan de minister verzonden over de financiële gevolgen bij met name ouders die uit elkaar gaan gezien de woningnood.…
7 juli, 2023
Zijn ouders de sleutel tot het aanpakken van jeugdcriminaliteit in Nederland?
De mate van jeugdcriminaliteit in Nederland heeft de wetgever ertoe aangezet om ouders meer aan te spreken op het schadeveroorzakende gedrag van hun minderjarige kinderen. In 2021 is een rapport gepubliceerd waarin de juridische mogelijkheden…
15 juni, 2023
Het concurrentiebeding aan banden?
Concurrentiebeding verder inperken? Zwaarwegend bedrijfsbelang ook bij arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd. Aankomend wetsvoorstel.
1 mei, 2023
Nieuwe wet maakt gecombineerde achternaam voor kind mogelijk
Op 1 januari 2024 treedt de Wet Introductie Gecombineerde Geslachtsnamen in werking. Dit wetsvoorstel maakt het mogelijk dat kinderen de achternamen van beide ouders kunnen dragen. Het wetsvoorstel komt hiermee tegemoet aan de wens vanuit de…
29 maart, 2023
Uitzendbeding bij ziekte alleen geldig bij beëindiging inlener
Het uitzendbeding bij ziekte blijft dus behouden vanwege het specifieke karakter van de uitzendrelatie, maar zal een expliciete opdracht/verzoek van de inlener nodig zijn. Kloppen uw contracten nog? Wordt er alleen verwezen naar een uitzend cao of…
27 maart, 2023
Bezorger Deliveroo toch werknemer
Afgelopen vrijdag heeft de Hoge Raad het belangwekkende arrest gewezen in de uitspraak tussen FNV, namens de bezorgers, en bezorgdienst Deliveroo (ECLI:NL:HR:2023:443). Hoewel de conclusie zich toespitst tot de bezorger, is deze uitspraak ook…
21 februari, 2023
Opleiding voor beroepskwalificatie niet kosteloos voor werknemer
Opleiding voor beroepskwalificatie niet kosteloos voor werknemer door studiekostenbeding. Op grond van artikel 7:611a BW is verplichte scholing voor een werknemer kosteloos.
31 januari, 2023
Mediation steeds aantrekkelijker door de startbijdrage
In procedures bij de rechtbank onderzoekt de rechter vaak of er een mogelijkheid is dat partijen onderling nog tot een oplossing kunnen komen. Bijvoorbeeld met behulp van een mediator. Het belang van mediation groeit nog altijd. Dit blijkt maar weer…
10 januari, 2023
Juridische kosten 2023
Voor 2023 gelden er nieuwe inkomens- en vermogensgrenzen voor de gesubsidieerde rechtsbijstand. De aanvraag van de toevoeging zal in beginsel worden beoordeeld op basis van het inkomen en vermogen in het peiljaar, 2021.