Bevlogen, een luisterend oor en daadkrachtig

Mede-oprichter van Wetting & De Roode Advocaten is Lorien de Roode, als advocaat gespecialiseerd in het personen- en familierecht*.

Zij heeft na haar studie rechten gewerkt bij de immigratie en naturalisatie dienst (IND) als procesvertegenwoordiger en heeft kennis genomen van het migratierecht. Na haar beëdiging als advocaat is Lorien van 2007 tot eind 2015 als advocaat werkzaam geweest bij verschillende advocatenkantoren. Lorien heeft zich helemaal gespecialiseerd in het familierecht. Haar migratierechtachtergrond komt nog wel regelmatig van pas.

In 2012 heeft Lorien de opleiding tot mediator gevolgd en succesvol afgerond. Sinds september 2013 is zij officieel geregistreerd en gecertificeerd als MfN mediator).

Sinds 2013 is Lorien toegevoegd aan de lijst van bijzondere curatoren bij de rechtbank Den Haag. Ze wordt benoemd door de rechtbank in (internationale) afstammings- en omgangszaken waarbij ze de belangen van de minderjarige kinderen verwoordt. Zij brengt hierover advies uit aan de rechtbank.

Meer weten over mediation
Meer weten over familierecht

Per 10 juni 2020 is Lorien opgeleid tot gespreksleider voor intervisie.

Lorien is jarenlang lid geweest van bezwaarschriftencommissies. In deze functie adviseerde zij de deelnemende gemeenten over bezwaarschriften en klachten waarbij de belanghebbenden verschijnen op een hoorzitting. Ook is Lorien actief geweest in buurtbemiddeling te Rotterdam. Lorien is verder lid van de Haagse mediatorsvereniging en de Vereniging voor Familie- en Jeugdrecht (FJR). Verder is Lorien annotator voor het vakblad Jurisprudentie in Nederland (JIN).

Sinds 2019 is Lorien actief als bestuurslid bij de Leiderdorpse Ondernemersvereniging (LOV) en is op 3 september 2020 benoemd tot voorzitter. Tot slot is Lorien sinds 2020 voorzitter van het PBO (programmabeleid bepalend orgaan) van de radio-organisatie unity.nu.

Lorien is in haar vrije tijd actief in het theater en bezoekt regelmatig de sportschool. Lorien is initiatiefrijk en sociaal; een bezige bij. Zij heeft een gezin met man en twee kinderen.

*Lorien is in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten voor het rechtsgebied familierecht geregistreerd (Behorend bij artikel 35b, eerste lid, van de Regeling op de advocatuur). Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerd rechtsgebied.

Bekijk ook onze andere advocaten